Readynez Norway Blog

Fremtiden tilhører de som er klare for den

Dagbog fra Office 365: POWERsHELL – Growing to love it!

leave a comment »

Jens Mortensen fra Red Barnet har netop været på Firebrands Microsoft MCSA  Office 365 kursus.

Jens har skrevet dagbøger om sin oplevelse og fik du ikke læst dagbøgerne fra starten kan du se med hér.

Af Jens Mortensen, Red Barnet

Dag 5.
Vi starter dagen med eksamen/certificering.
Det går ikke helt efter bogen, for ca. halvdelen af os. Der er nogle elementer i stoffet, ingen af os rigtig har hverdags rutine i, men der er ingen tvivl om, at vi har løftet vores viden på områderne. Men paratviden, var det dog ikke helt blevet til (endnu).

Men videre gik det. På programmet var der mere PowersHELL. Exchange, SharePoint, sikkerhed, deling af filer på forskellige måder. Vi var også i dybden med Skype For business. (S4B) Jeg er nu endnu mere tændt på det værktøj, her efter kurset.
Den nye funktion «Broadcast» er lækker, men mangler stadig nogle funktioner, synes jeg.
At kunne præsentere indhold, som video eller Power-PointSlideShow ville være fedt.
Men man kan nå tusinder med et S4B Broadcast, som man kan integrere i andre medier eller gemme som en FlashFilm.

SharePoint:
Hvem kan hvad, og hvornår? Kan en administrator se alt, i en/et SharePoint? Nej, administratoren skal først give sig selv tilladelse!
I praksis virker det ulogisk, men udfra et sikkerhedsmæssigt synspunkt, så giver det mening. Administratorens færden bliver jo logget og ingen kan altså vade rundt i fortrolige steder og mapper, uden at efterlade sig fodspor. Sådan er det også med postserveren. Ingen kan lure, uden af sætte sine aftryk. Det er som det bør være.
Undervisningen kører videre for fuld tryk. Og selvfølgelig kan man administrere SharePoint og S4B Med POWERsHELL. (yep! jeg har mange udtryk for dette, men ”growing to love it).
Jeg vælger at give certificeringen et nyt skud i morgen fredag. Jeg var for tæt på, til at opgive. Så da vi får mulighed for, at slutte vildt tidligt (21:00) Så går jeg så på værelset, for af kigge på de steder, jeg manglede lidt paratviden. 01:30 rammer hovedet puden.

Dag. 6. I dag er fredag, hvor jeg/vi runder af.
Jeg nægter at stå op, da mobilen bræger løs. Katie Goodman synger «I Didn’t Fu** it up» hver morgen for mig, når alarmen går. (prøv at finde den på Youtube. Den er også én man kan bruge i IT verdenen) Og jeg har da heller ikke tænkt mig, at F**** noget op i dag.
Mine øjne antyder, at jeg trænger til lidt mere søvn, her på 6. dagen. Om lidt, skal jeg til 2. forsøg på certificeringen. Men først morgenmaden.
Jeg møder de andre og vi taler lidt om, hvor længe vi slavede over bøgerne (PDF og Word) i går.
Og så, afsted til certificeringen. Og 100 minutter senere er den hjemme. YES!
Men glæden er kort, for vi skal lige forberede os, til den næste certificering om 2-3 timer. Så repetition af hvad det handler om og noget af det, føles næsten nyt.
Jeg består ikke nummer 2. Jeg scorede bedre, end jeg egentlig havde forventet. Så lidt succes er der. Der er kun 1 på holdet, der klarer cuttet. Men det gode ved certificeringer, som disse er, at man kan gå hjem og øve sig lidt mere og så komme tilbage.

Opsummering på ugen.
Det var en god uge hos Firebrand men jeg kunne ikke holde til én mere lige nu. Nu er det weekend, hvor det største jeg vil foretage mig er at vaske lidt tøj.
Firebrand syd for Helsingborg ligger skønt, i midten af ingenting. Og som jeg skrev, så er udsigten bedre på svenskernes side.

Tempoet på et Firebrand kursus er højt, men man er ikke så længe væk fra jobbet. Og det er tit ret vigtigt.
Denne koncentrerede indlæringsmodel er effektiv. Men kræver indsats fra første minut.
Min medkursist og sidemand Sten, hjalp mig med et powersHELL script.
Han skulle lige have et que og så var han ikke til at stoppe.
1. stk. Red Barnet problem – løst!

Jeg har endda også selv løsninger med retur. Så allerede nu ser jeg muligheder, i dette P*****hell. Så måske vil jeg næste gang stave det normalt.
Vi havde nok den største nørd (positivt), som lærer og instruktør. På godt dansk ”han kan sit Sh**” og er en ret interessant person.

Man skal ikke undervurdere synergien og energien, i af at sende folk på kursus. Man kommer hjem med mere og også en fornyet tro på, at det er sjovt at lege.

Jeg er taknemmelig for at Firebrand gav mig muligheden for, at komme med på holdet. Et NGO budget, som Red Barnets er ikke altid til It uddannelser. Men vi har brug for viden, som alle andre. Det fangede Firebrand. Så tak igen! Og forhåbentlig snart; På gensyn.

Sundsgården

Reklamer

Written by Readynez

august 9, 2016 kl. 11:32 am

Publisert i Uncategorized

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: