Readynez Norway Blog

Fremtiden tilhører de som er klare for den

Vanlige spørsmål om Togaf

leave a comment »

TOGAF er et gjennomprøvd rammeverk for bedriftsarkitektur som benyttes av verdens ledende organisasjoner for å forbedre effektiviteten. Det er den mest fremtredende og pålitelige standarden for bedriftsarkitektur – som sikrer helhetlige standarder, metoder og kommunikasjon blant fagfolk innen bedriftsarkitektur.

Hva er en arkitektur?
Ifølge definisjonen er en arkitektur «den grunnleggende organiseringen av et system med forankring i de enkelte komponenter, deres relasjoner til hverandre og omverdenen, og prinsippene bak design og videre utvikling». Men TOGAF holder seg ikke strengt til denne definisjonen. Avhengig av konteksten har arkitektur to betydninger i TOGAF:

– En formell beskrivelse av et system eller en detaljert plan for systemet på komponentnivå får å styre implementeringen av planen.

–Strukturen til ​​komponentene, deres innbyrdes forhold og prinsippene og retningslinjene som gjelder for deres design og utvikling over tid.

Hvorfor trenger jeg en IT-arkitektur?
Hovedgrunnen til å utvikle en arkitektur er at det fungerer som det tekniske fundamentet for en effektiv IT-strategi, noe som er kjernen innen enhver vellykket, moderne forretningsstrategi.

Dagens ledere vet at en effektiv forvaltning og utnyttelse av informasjon gjennom IT er nøkkelen til suksess, og at IT er et ​​uunværlig redskap for å oppnå en konkurransemessig fordel. En IT-arkitektur dekker dette behovet ved å gi en strategisk kontekst for utviklingen av ​​IT-systemet i forbindelse med de stadig skiftende behovene i bedriftsklimaet.

Dessuten gjør en god IT-arkitektur det mulig å oppnå den riktige balansen mellom IT-effektivitet og innovasjon i virksomhetene. Det gir de enkelte forretningsenhetene mulighet til å utvikle seg trygt. Samtidig sikrer det organisasjonens behov for en integrert IT-strategi og tillater tettest mulig synergi i hele virksomheten.

Hvorfor trenger jeg et «rammeverk» for IT-arkitekturen?
Ved hjelp av en arkitektonisk ramme vil utviklingen av arkitekturen kunne fremskyndes og forenkles, en mer fullstendig dekning av den designede løsningen ville sikres, og den valgte arkitekturen ville fått mulighet for fremtidig vekst som svar på virksomhetens behov.

TOGAF spiller en viktig rolle i innsatsen for å lette arkitekturutviklingsprosessen, slik at IT kan bygge virkelig åpne systembaserte løsninger som passer til de forretningsmessige behovene.

Hvem tjener på å bruke TOGAF ?
Alle organisasjoner og virksomheter som planlegger å sette i gang implementeringen av ​​en virksomhetsdekkende teknisk infrastruktur som støtte for forretningskritiske applikasjoner ved hjelp av åpne systembyggesteiner.
Kunder som designer og implementerer virksomhetens arkitekturer ved hjelp av TOGAF, er sikret et design og en innkjøpsspesifikasjon som i høy grad kommer til å lette implementeringen av åpne systemer og redusere risikoen.

Hva kan en TOGAF-sertifisering gi meg?
Fagfolk innen bedriftsarkitektur som er sertifiserte innen TOGAF-standardene, får større jobbeffektivitet og bedre karrieremuligheter. TOGAF gjør det enklere å utnytte ressursene mer effektivt, realisere større avkastning på investeringen, og unngå å bli fastlåst i proprietære metoder.

Hvis du ikke har funnet svaret på spørsmålet ditt, kan du besøke siden med vanlige spørsmål på Open Group-nettstedet.

Reklamer

Written by Readynez

februar 7, 2014 kl. 2:28 pm

Publisert i togaf, Uncategorized

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: