Readynez Norway Blog

Fremtiden tilhører de som er klare for den

5 enkle trinn for å gjøre livet vanskelig for hackere

leave a comment »

Under finner du fem trinn som vil hjelpe deg med å forhindre sikkerhetsbrudd. Selv om ingen kan garantere at slike brudd forhindres, vil disse trinnene bidra til å gjøre livet vanskelig for hackere:

  1. Optimaliserte passord – En gang i tiden var passordet «passord» en garantert måte å lure hackere på. Selv om de fleste nå vet hvor dårlig passordet «passord» er, er det fremdeles en del som ville brukt noe like åpenbart som passord. For eksempel navn, og fødselsdato – slik informasjon er nå enkelt tilgjengelig via sosiale medier. 

    Ikke bruk passord som er enkle å gjette. Bland tegnene i ordene. Bruk for eksempel utropstegn i stedet for tallet 1, &-tegn for tallet 8, og så videre.

    Et annet problem med passord, er at folk har en tendens til å bli slappe når de har lagd ett. Selv om passordet er vanskelig å knekke, er det lurt å endre det nå og da. De som ikke endrer passordene, og bruker samme passord på flere steder, er mer utsatt for sikkerhetsbrudd.

  2. Effektiv antivirus og riktig konfigurert brannmur – Dette er noe av det mest grunnleggende som er galt i brukernes operativsystemer – hvis du ikke har antivirusprogramvare, har du problemer. Et fullstendig oppdatert program for beskyttelse mot skadelig programvare, antivirusprogramvare, må være installert og kjøre til en hver tid. Hvis mulig må du distribuere en maskinvarebrannmur og sørge for at den ikke tillater at unødvendig trafikk trenger gjennom systemene.
  3. Oppdatere maskiner – Produsenter av operativsystemer og annen programvare utgir oppdateringer til programmene. Noen oppdateringer legger til nye funksjoner, og andre forbedrer sikkerhetsproblemer som kan ha vært der tidligere. Derfor er det viktig å ha siste versjon installert.
  4. Sikre data – Bærer du rundt på sensitive data på en USB-lagringsenhet? I så fall bør du være på vakt. Ubeskyttede data er et stort problem. Hvis du mister USB-lagringsenheten, harddisken, den bærbare PCen eller iPoden, kan du og organisasjonen din havne i en vanskelig situasjon. Krypter alt som er bærbart.
  5. Beskytt Wi-Fi-nettverket – Til tross for kjente sårbarheter ved åpne Wi-Fi-nettverk er det fremdeles noen som lar dem være åpne og usikre. Noen bruker WEP (Wired Equivalent Privacy), men det har vist seg at det er mulig å bryte inn på WEP i løpet av så lite som fire sekunder. Som et minimum anbefales det å bruke minst WPA. WPA2 er et bedre alternativ. WPA2 er en moderne trådløs sikkerhetsstandard som de fleste moderne operativsystemer støtter, og den er mye vanskeligere å bryte inn i enn WEP eller WPA.
Reklamer

Written by Readynez

januar 13, 2012 kl. 9:29 am

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: