Readynez Norway Blog

Fremtiden tilhører de som er klare for den

Det uventede VIL skje

leave a comment »

Det er svært viktig at du har en plan for forretningskontinuitet når du bygger opp bedriften. Du håper alltid at du ikke vil få bruk for den, men det er fornuftig å ha en plan. Dessverre tenker ikke alle ledere slik, før det oppstår en driftsstans som koster 100 000 kr i timen. Da er det for sent.

Robert Chapman, administrerende direktør i Firebrand Training, foreslår tre trinn for å utarbeide den perfekte planen for forretningskontinuitet:

  1. Toppledelsen må engasjere seg. At toppledere samarbeider om håndtering av krisen, er avgjørende for å kommunisere med de ansatte og velge tiltak.
  2. Opprett en krisehåndteringsgruppe, og velg tiltak som må gjennomføres for å sikre kriseberedskap.
  3. Snakk med alle. Når det oppstår en krise, begynner ryktene å svirre, og når det først skjer, er det vanskelig å stoppe dem. For å unngå dette må du fortelle hva som skjer, før noen andre dikter det opp.

Takket være nettskybaserte dataløsninger kan vi nå informere alle når som helst og hvor som helst. En rask reaksjon, som er planlagt på forhånd, og kommunikasjon med alle berørte er ekstremt viktig for å unngå tap av omdømme og penger. Fullstendig kontroll over situasjoner er en utopi, for uventede ting vil skje, men det er viktig å være forberedt.

Written by Readynez

mai 17, 2011 kl. 1:56 pm

Publisert i Cloud Computing

Legg igjen en kommentar